09.04.2021 | 16:46
Нинова вкара Бебето в парламента вместо Кутев
Иван Петков е получил 631 лични преференции, докато Антон Кутев е втори по преференциален вот след самата Нинова в 25 МИР

Лидерът на БСП Корнелия Нинова реши, че Антон Кутев няма да е депутат. Това стана факт, след като тя избра да влезе от София вместо от Пловдив. Така в новия парламент влиза Иван Петков-Бебето.

След този ход на лидера в парламента с гласове на БСП влизат:

Иван Гранитски (гражданска квота) – един от хората, които участваше в кампанията на Вяра Церовска от ГЕРБ за кмет на Перник, а в тези избори подкрепи кандидат на АБВ във Велико Търново. Проф. Иво Христов (гражданска квота) – нелогично оставен на второ място в листата в Пловдив град, предвид високия му рейтинг сред социалистите и Иван Петков-Бебето, коментира „Червен ефир“.

С решението да влезе от 25 МИР Нинова лишава парламентарната група от утвърден и подготвен парламентарист като Антон Кутев, който е един от малкото, които имат смелостта да говорят открито срещу Делян Пеевски. Пред парламентарният опит и ярка реторика Нинова избра пловдивския представител Иван Петков – Бебето, който отново тя сама подреди служебно на трето място в листата на 16 МИР Пловдив град.

Всичко това се случи въпреки волята на пловдивските социалисти, които бяха подредили листата си и тя беше гласувана на конференция. Бебето не бе избран за делегат на конференцията, а като кандидат за председател на пловдивската организация той получи едва 26 от 118 гласа. Справка в ЦИК показва, че Иван Петков е получил 631 лични преференции, докато Антон Кутев е втори по преференциален вот след самата Нинова в 25 МИР.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране