07.01.2015 | 8:08
Нов студ обхвана България
Само в Добрич са измерени минус 11

Истински мразовитото време дойде през нощта, но на повечето места температурите не паднаха под минус 10 градуса. Само в Добрич са измерени минус 11.

Днес вятърът в повечето места ще отслабне, с изключение на Източна България. Там ще продължи да духа силен северен вятър и дори през деня ще е много студено.

Термометрите ще показват едва около минус 7, минус 8 градуса. В останалата част от страната живакът ще се покачи до около минус 3 градуса. Облаците обаче ще се задържат и на места ще прехвърча слаб сняг.

В планините ще има повече слънчеви лъчи, а валежи почти няма да има. Но ще остане все така смразяващо с температури по върховете около минус 17 градуса и минус 12 по курортите. По билата ще продължи да духа и силен северняк.

Утре сутринта ще е още по-студена, като вече в повечето места термометрите ще показва между минус 10 и минус 15 градуса. През деня обаче ще започне затопляне. Облаците ще се разотидат и слънцето ще се покаже.

В петък ще задуха югозападен вятър и температурите ще се качат с още няколко градуса. Над западна България слънцето може да успее да се покаже, но над Северна и Източна облаците ще са повече и слабо ще превалява сняг.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране