08.07.2019 | 0:01
„Нова демокрация“ печели изборите в Гърция
На второ място е СИРИЗА с между 26 и 35 пункта
Кириякос Мицотакис

Кириякос Мицотакис ще бъде новият премиер на Гърция. С мнозинство в парламента опозиционната „Нова демокрация” печели изборите в страната. Между 38 и 42 пункта е резултатът в полза на спечелилата вота партия. На второ място е СИРИЗА с между 26 и 35 пункта. Това са резултатите от първите екзитполове.

Днес е първият вот, след като официално приключиха спасителните финансови програми за Гърция. След резултатитте от местния вот, социолозите бяха сигурни, че опозицията ще спечели парламентарните избори. „Днес гърците взимат съдбата на страната в своите ръце. Сигурен съм, че утре ще е един по-добър ден за Гърция. Приятно гласуване ви пожелавам“, заяви лидерът на „Нова демокрация” Кириякос Мицотакис.

„Решителна битка, която с оптимизъм ще водим до последната минута. Както с оптимизъм, така и с решимост, за да не отидат саможертвите на гръцкия народ напразно и да запазим движението на страната в правилната посока”, коментира досегашният премиер Алексис Ципрас. Той допълни, че гласуването за Мицотакис връща на власт елита, който вкара Гърция в огромните финансови затруднения от последните 10 години

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране