12.06.2019 | 18:01
Нова тв изхвърли Миролюба Бенатова и Генка Шикерова
Чистката в телевизията на Кирил Домусчиев продължава

Нова телевизия е прекратила договорите на разследващите журналисти Миролюба Бенатова и Генка Шикерова, съобщава „Свободна Европа“. Те потвърдиха информацията, но отказаха коментар.

В началото на месеца стана известно, че новото ръководство на медията е предложило на Бенатова, Шикерова и Марин Николов смяна на трудовите взаимоотношения – да работят като свободни автори, сътрудници на телевизията. По този начин медията ще оптимизира разходите си, а разследващите журналисти ще имат повече свобода да работят. Новите условия явно не са били приети от журналистите.

През април „Адванс медиа груп“ и MTG финализираха продажбата на „Нова Броудкастинг груп“. Акциите, представляващи 100% от капитала на дружеството, бяха прехвърлени на купувача. Сделката беше одобрена и от Комисията за защита на конкуренцията, а председател на съвета на директорите на „Нова Броудкастинг груп“ стана Георги Домусчиев. За изпълнителни директори на компанията бяха назначени досегашните прокуристи Вяра Анкова и Николай Андреев.

„Нова Броудкастинг груп“ АД притежава най-голямата и водеща медийна група в България. В портфолиото ѝ влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране