04.01.2018 | 16:24
Нови Искър е престъпна крепост под чадъра на властта
Екзекуцията е за отмъщение, смята бившият юрисконсулт в общината Симеон Иванов
В Нови Искър всичко минава, всичко се потулва и забравя…, а командва мафията. А екзекуцията е за отмъщение, смята бившият юрисконсулт в общината Симеон Иванов

След като десетки експерти вече публично изказаха версии за жестокото убийство в Нови Искър, а някои приближени до властта медии прокарват идеята „по-малко да се рови, за да не се пречи на разследването“, истината поне по един въпрос е повече от ясна – прави се опит убийството да мине в графата „частен“ случай, а не да се тълкува като безхаберие на властта към престъпността в България. Тъкмо такова е мнението на един юрист, който познава ситуацията в Нови Искър и дори е жертва на безчинстващи мафиотски структури там – юристът Симеон Иванов – бивш разузнавач и служител в ГДБОП. През 2014-а година, в опита си да възстанови една несправедливост, той бе заплашен със смърт и подпалиха личния му автомобил. След напускането му като юрисконсулт в отдел „Общински имоти“ на община Нови Искър, там са постъпвали на работа и са напускали десетки негови колеги. В момента в общината работел…16-и юрисконсулт. Очевидно длъжността отчайващо отказва тези хора да я упражняват по закон и съвест. Някои необвързани сайтове подигравателно отбелязаха първия брифинг с журналисти на мястото на масовото убийство в Нови Искър, като „говорилня на нищонеказването“. Проблемите в Нови Искър не са от вчера.
Ето какво мисли за всичко това бившият юрист в същата община Симеон Иванов.

– Г-н Иванов, вие добре познавате ситуацията в Нови Искър – работил сте като юрисконсулт там… – Ситуацията в Нови Искър е такава, че общината е крепост на управляващите. Те знаят, че там от години действат няколко престъпни групировки. Преди две години и половина две от тях се сякоха с мачетета до едно от култовите заведения, на 300-400 метра от сградата на общината.  Всички знаеха, че едната групировка „работи“ в Нови Искър и Кътина, а другата – в Световрачене. Едната от тези групи ми подпали колата. По тези групи не се „работи“ да бъдат обезвредени. Или така се „работи“, че да не бъдат засегнати интересите им, и това нещо си остава от доста години.

В Нови Искър има голям интерес към петрола. Има голяма петролна база и ако помните до нея „акостира“ един кораб от Молдова, натоварен с гориво, който от Варна „доплавал“ до Нови Искър, представете си – „по документи“, разбира се, за да бъде „разтоварен“ там. Имаше предаване на Валя Ахчиева по БНТ за този абсурд.  В Курило и Чепинци циганите постоянно точат петрол, но са ненаказуеми, защото са сигурният електорат на властта по избори. Имаше един случай, в който бяха откраднали един електромотор на влак, който падна на релсите и друг – пътнически влак се удари в него. И нищо!..

Всичко минава, всичко се потулва и забравя…В Нови Искър има хора, които са заплашвани с мутренски методи. Даже един си взе цялата фамилия и избяга с нея в чужбина, за да се отърве. Знам къде избяга – в коя страна, за да не го убият. Веско Василев се казва човекът. Те се опитваха тука всячески да го тормозят този човек. Жена му работеше в КАТ, принуди се да напусне и в един момент тайно тия хора си грабнаха шапките и напуснаха завинаги България.  Този човек имаше „противоречия“ със същата групировка, която ми запали колата. На Веско му запалиха две коли 20 дни след моята, през 2014-а. Полицаите се правеха на „утрепани“.

През 2015-а аз напуснах общината и оттогава насам там сега работи 16-и юрист – всички предишни са напускали, защото нито могат да се справят, нито да си съхранят спокойствието и живота си. И то не само собствения, но и този на семействата си. Това са фактите и онези, които ви говореха на брифинга за журналисти го знаят. Така че няма какво да го усукват и да ви хвърлят в някакви „любовни“ истории.

– Каква е вашата версия за убийството?

– Случилото се в Нови Искър е екзекуция за отмъщение – нещо са се набъркали тия хора с групировките в района – много вероятно мъжът да не се е „отчел“ с пари от крадено ДДС и акцизи, или нещо друго. Жената, която е намерена убита, най-вероятно е била използвана, за да се събере цялото семейство в къщата.  На вас не ви ли направи впечатление от информацията за местопрестъплението, че тези хора не са се събрали там, за да празнуват с вечеря Нова година?! Няма храна, няма маса. Всички са били простреляни по местата си, както са били седнали. А кучето най-вероятно е убито, за да не лае.

Пукотевицата от пиратки по Нова година бездруго е голяма и изстрелите най-вероятно не са направили впечатление на никого, но кучешкият лай е можело и да бъде чут от съседи?..
Дали това убийство ще бъде разкрито, или не, вие си отговорете. Аз мога да ви кажа едно: В Нови Искър отдавна командва мафията. Поинтересувайте се и за лицето Светослав Тодоров, което стреля в пияно състояние на откриването на един ловен сезон, и ще научите повече.

– С какво се занимава той?

– Строителен бизнес на общински имоти.

– Това не е ли същият човек, за когото писаха, че съпругата му е зам.-кмет на район „Илинден“, а негов приятел е зам.-кметът по строителството в община Нови Искър?

– Същият. Както виждате, всичко се знае…Пишат колегите ви, но какво от това?!

– А какво повече знаете за убитите?

– Те са външни хора. Преди година и половина са купили една къща за около 60 000 евро. Единият мъж е имал бизнес с тирове, младежът, като гледам снимките, е бил в ресторантьорския бизнес. Пробвали са се насам-натам, може би проформа…За пари са се забъркали в някаква схема и са платили с живота си.  Жената са я дръпнали с джипа във вилна зона, за да има причина да съберат останалите накуп. Тези хора – убитите, не са отишли там да празнуват. Не са събрали парите, които са им търсили, и са ги застреляли. Всички са убити с по един изстрел в главата. (Според официалната версия убитите са простреляни многократно – бел. ред.) Информацията ми е от едното от поемните лица при огледа на мястото. Всички са убити, както са били седнали и вероятно са умували помежду си какво да правят. Става дума за професионален разстрел. За мен убийците са един, или двама професионалисти с „опит“.

За какво запалиха колата на антимафиота Симеон Иванов

Убитият Неделчо Юнаков има доста неясно трудово досие, но официално е бил записан като управител на ООД, което се е занимавало със застрахователна дейност. Фирмата му е била разследвана от НАП за укриване на доходи и заблуда на данъчните органи.  Има версия, че е развивал дейността си като подчинен на друго лице – с инициали К.Б., собственик на 20 фирми.  Така че версията на Симеон Иванов за набъркването на Юнаков в схема с дерибействащи мафиотски структури на територията на Нови Искър, изглежда много правдоподобна.

Още през 2014-а антимафиотът Симеон Иванов каза пред една медия: „Заплашиха ме със смърт и ме наказаха с палеж! Жена ми се страхува да не ни запалят къщата или да посегнат на сина ни!“ Симеон Иванов е бивш разузнавач и служител на ГДБОП и става жертва на посегателството и заплахите през 2014-а заради това, че доблестно защити собствеността на един човек с имот в региона – инж. Иван Стайков. Имотни измамници от Кътина, воглаве с човек без трудова биография на име Красимир Георгиев, хвърлили око на къщата с двор на Стайков в село Житен, и направили опит да завладеят имота. Георгиев твърдял, че „обитава“ имота на Стайков от 10 години. /?/

Номерът обаче не минал и за да си отмъстят, хората на Георгиев обсаждат имота на Стайков и запалват личния автомобил на юриста Симеон Иванов. Още тогава Иванов каза: „В Нови Искър има организирана престъпност, но за да се занимае с това Специализираната прокуратура, ви казват че трябва да се докажат две или три еднотипни престъпления – същите тези хора да отнемат 4-5 имота като този на Стайков. Попречих им да прехвърлят имота, и ми запалиха колата.   Бандитите винаги имат чадър, а обикновените хора нямат закрила от държавата, защото държава отдавна няма. Но знаете ли какво казва една турска народна поговорка? – „Можеш да стъпиш на Корана, за да стигнеш до хляба, но не можеш да стъпваш на хляба, за да стигнеш до Корана”.

Еми Мариянска, Дир.бг
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране