06.04.2019 | 0:14
Новият министър Кирилов тръгва да целува ръка за благодарност, бащицата се дърпа (видео)
Това напомня на установените в мафията порядки за изразяване на страхопочитание към най-старшия сред босовете

В интернет се завъртя видео, което показва един леко неловък момент от вчерашната пресконференция на ГЕРБ и „Обединени земеделци“, по време на която премиерът обяви номинацията си за нов правосъден министър.

След като тръгват да слизат от подиума, Данаил Кирилов застава отстрани и изчаква Бойко Борисов, за да го поздрави. За кратко се вижда как когато премиерът му подава ръка, новият министър тръгва да я целува, вероятно в знак на благодарност за високия пост, който му се дава. На Борисов обаче му става неудобно от спонтанната реакция на Кирилов и си дърпа ръката, а жестът на подчинения му увисва във въздуха.

През годините като лидер на ГЕРБ и министър-председател Борисов неведнъж е бил документиран как охотно оставя подчинените му – в партията и управлението да му целуват десница. Сред тях е бил и неговият заместник Цветан Цветанов.

Тази практика, която явно е нещо като традиция в управляващата партия, според недобронамерени наблюдатели доста напомняла на установените в мафията порядки за изразяване на страхопочитание към най-старшия сред босовете. В един по-умерен прочит това е някак неочаквано патриархално-монархически подход в една демократична партия, член на ЕНП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране