04.01.2017 | 12:41
НСО охранява Местан заради измислена жалба срещу шофьор на линейка
Плащаме по 4 832 лева дневно за придружителите на суетния шеф на бутиковата партия ДОСТ

Шефът на малката партия ДОСТ Лютви Местан е охраняван от НСО заради…шофьор на линейка, научи МИГNews.info. Жалбата в службите е подадена лично от изритания от ДПС бивш председател, тъй като се почувствал застрашен от Ерол Челеби. В момента последният кара автомобил на столичната Спешна помощ.

За да си осигури безплатна държавна охрана, в началото на миналата година Местан подава писмено оплакване в ДАНС, в което обяснява, че се страхува за живота си. В жалбата посочва името на Ерол Челеби, който е охранявал Ахмед Доган през 90-те години на миналия век.

Шефът на малката бутикова партия е описал ексгарда като „сибирски касапин“ и подробно обяснил, колко се страхува от него. Местан е написал в жалбата си, че в миналото Ерол Челеби е изпълнявал мокри поръчки на Ахмед Доган.

Жалбата се използва като претекст НСО да реши, че трябва да охранява председателя на ДОСТ. От януари 2016 г. до момента Лютви Местан е придружаван минимум от двама държавни охранители с автомобил. Това струва на българките данъкоплатци по 4 832 лева дневно.

След разпускането на 43-ото Народно събрание, той обаче ще трябва завинаги да се сбогува с привилегиите си. Според социолозите, неговата партия няма никакъв шанс да влезе в следващия парламент.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране