11.01.2021 | 22:43
Някой с връзки в Македония плаща десетки хиляди, за да хвали Борисов във Фейсбук
От пресцентъра на ГЕРБ заявиха, че нямат нищо общо с двете Фейсбук страници, не плащат за реклама във фейсбук и не са наемали агенция да ги поддържа

Датата на изборите още не е обявена, официално не е започнала и предизборната кампания, но някой стараещ се да остане в анонимност вече похарчи десетки хиляди за възхвала на премиера Бойко Борисов във фейсбук.

9839 евро (19 223,04 лева). Толкова бяха платили към 8-ми януари за реклама в полза на премиера Бойко Борисов във фейсбук две Фейсбук страници – Vozhda и Zeitgeist България – за по-малко от три месеца. Интересното е, че сред модераторите на страниците има и македонци. Изглежда, че зад двете страници стоят едни и същи хора, твърде вероятно е това дори да е пиар агенция.

След скандалите с политическа реклама покрай избора на Доналд Тръмп и Брекзит, фейсбук пусна инструмента „Библиотеката с реклами“. В него всяка изборна, политическа или свързана с национални въпроси реклама може да бъде идентифицирана и се вижда кой е платил за това. По този начин фейсбук се не носи отговорност за съдържанието, но взема парите за реклама.

Вижте цялото разследване на Офнюз ТУК

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране