05.02.2021 | 10:54
ВМРО: Излизаме сами на парламентарните избори!
Това е решението на Организационния съвет и Изпълнителния комитет на партията

Излизаме сами на парламентарните избори, заявиха от ръководството на ВМРО.

Самостоятелното явяване е мотивирано като желание от структурите и ръководството с много добрите резултати, които ВМРО направи на изборите за Европейски парламент и на местните избори през 2019 г., на които се яви самостоятелно. На евроизборите войводите вкараха двама представители в ЕП – Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков. А на местния вот ВМРО удвои по места представителството си в общинските съвети, като се пребори и за ключови кметски места като Сандански, Елин Пелин, Трявна, Каварна и др.

Коалиционните партньори от формацията „Обединени патриоти“ НФСБ са уведомени за това решение чрез разговор, проведен между лидерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

ВМРО благодари на НФСБ за съвместната работа в 43-ото и 44-ото Народно събрание, която беше увенчана с множество победи в името на България.

Емблематични ще останат достижения като ограничаването на броя на изборните секции в Турция, с което намалихме възможността за намеса от турска страна в българския политически живот. Преборихме се за построяването на ограда по границата, която ограничи изключително тежкия мигрантски натиск, на който беше подложена страната ни. Отстранихме трайно от властта протурската партия ДПС и не допуснахме неспиращите ѝ опити за узаконяването на агитацията на турски език. В настоящия мандат изпълнихме поетия ангажимент минималната пенсия да стане 300 лв. Намалихме ДДС за най-засегнатия от пандемията сектор – туризма, на 9% и се преборихме за ваучери за почивка в страната на хората, които се борят на първа линия с коронавируса.

Няма как да обхванем всичко, което направихме в името на обществения интерес и което реализирахме. Оставаме това на хората.

Смятаме, че ВМРО ще е новата патриотична алтернатива и ще обедини граждански платформи. Искаме да разширим патриотичното влияние чрез включване на голяма гражданска квота в листите си с кандидати за народни представители.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране