16.07.2015 | 20:56
Общинар от Стара Загора олекна с 1000 лв. за глоба, която сам си наложи
Янко Янков обещал сумата на този, който го хване в нарушение

Общински съветник от Стара Загора плати 1000 лева глоба за нарушение на пътя. Куриозното е, че той сам си е наложил безпрецедентната санкция, съобщи Нова телевизия. Общинарят е Янко Янков. Във Facebook той обявил 100 лева награда за всеки, който снима политик в нарушение и 1000 лева за този, който хване самия него в крачка.

Десислав Иванов научава за предизвикателството от социалната мрежа. Всеки ден, от балкона на офиса си в София той вижда, че гражданите нямат особена почит към правилника за движение. Бързо се убеждава, че и избраните не правят изключение.

“Един ден видях колата на г-н Янков – американска, спортна кола, жълта – няма как да я сбъркаш. В момента, в който я видях и си казах: “Дай ляв мигач, да изпревариш колата и отивам на Слънчев бряг!”, разказва Десислав.

И мигачът не закъснява. Лентата в посоката на движение на Янков е само една, а непрекъснатата линия ясно казва, че нямаш право да излезеш от нея. Но общинарят го прави. Десислав снима и бързо качва снимката във Facebook.

“Признавам грешката си, въпреки че там не беше ясно, че е непрекъсната линия и нямаше знаци”, оправдава се от своя страна прегрешилия Янков.

Това обаче не е оправдание. Само за 10 дни, портфейлът на Янков олеква с 1200 лева – 1000 за собственото му нарушение и по 100 – за снимки в крачка на още двама политици – единият – негов колега от местния Общински съвет. Другият – кметът на Мъглиж. Паричните награди Янков ще раздава до края на лятото.

Това обаче далеч не е краят на историята. Какво се случва с хилядарката за Десислав? Вместо да замине с тях на Слънчев бряг, той решава да ги даде на някого, който ще ги похарчи по-добре – негов колега, чието дете страда от мускулна дистрофия. Чудесен подарък за рождения ден на Ивайло, който наскоро навърши 14.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране