23.02.2015 | 20:13
Очаквано! Няма виновни за изчезналите тефтери на Златанов
Според прокуратурата няма данни за извършено престъпление

Никой в Столичното следствие не е виновен за изчезването на тефтерите на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Това са изводите от проверката, наредена от градския прокурор Христо Динев.

Тефтерите, които бяха веществено доказателство по делото срещу Златанов, бяха откраднати от колата на Стефан Бенчев, който трябваше да им прави графологична експертиза. Бенчев, който е бивш следовател, твърдеше, че е спрял в района на НБУ, защото спукал гума, и чантата му била открадната заедно с тефтерите. Той подал сигнал в полицията на следващия ден – 6 ноември, но не уточнил, че изчезналите тефтери са на Златанов. Прокуратурата научила чак на 10 ноември. Бенчев се оправда, че информирал столичното следствие по-рано, затова главният прокурор нареди проверка, която трябваше да засегне и отстранения вече заради друг казус шеф на следствието Петьо Петров.

„Няма данни за извършено нарушение от водещия разследването или други длъжностни лица във връзка със съхранението или предаването на конкретни веществени доказателства. Няма законово изискване и специални правила за приемането и предаването на писмени доказателства“, заяви говорителят на градската прокуратура Павел Панов, цитиран от „Медиапул“ .

Изчезването на тефтерите, в които Златанов бе описвал кой трябва да бъде „ударен“ и кой „оправен“ от комисията, се случи малко преди втората инстанция да произнесе присъда срещу него. Той бе осъден на 3,5 години затвор.

1 коментар

  1. Боже! каза:

    Как може!!! В едно училище, за да вземеш личен картон на ученик се подписваш, че го вземаш и се подписваш, че го връщаш с дата, име и подпис, а тук, какво значи „законово изискване“. Тия хора нямат ли вътрешни правила или както искате ги наречете, но това е безумие.
    Май само правила имат за ДОПЪЛНИТЕЛНО МАТЕРИАЛНО СТИМУЛИРАНЕ, което не пропускат да вземат всяка година, за „добрата си работа“. Отврат!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране