24.01.2015 | 20:44
Охраната на Доган струва 2 млн. на година
Партията се намира в тежка изолация, констатира Осман Октай

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган е най-сериозно охраняваният политик през последните години.

Охраната му струва 2 милиона на година, заяви пред ТВ7 бившата дясна ръка на Ахмед Доган Осман Октай.

От създаването си в началото на 1990 г. ДПС е партия, използвана от определени кръгове за контролиране на политическата класа, коментира Октай, който в продължение на години бе неин зам.-председател.

Какво се промени у нас след 19 януари 2013 г., когато на конференция в НДК беше направен опит за атентат срещу Ахмед Доган?

Тогава Доган отстъпи лидерското си място на Лютви Местан, а аз го прогнозирах година по-рано. През февруари Доган написа едно писмо, наречено “Постфактум”, в което за първи път направи разделение на “ние” и “те” и в което прозвучаха враждебни нотки. Той заяви, че след това покушение вече светът няма да е същият, а у нас може да се ситуира обстановка, подобна на Близкия Изток, заяви Октай. Той подчерта, че чрез модела “Доган” у нас са създадени обръчи от фирми, коментира Осман Октай.

Сега за първи път партията се намира в тежка изолация и вместо да анализират защо това е така, те се опитват да застанат над малцинствата, като включват и ромското население. За последен път се опитват да разделят обществото на “те” и “ние”, допълни Октай.

1 коментар

  1. Н каза:

    Питам! По какви критерий се охранява човек, който не е активна политическа личност и се харчат толкова много пари от бюджета,вместо да се пренасочат за животоспасяващи лечения на деца? ДПС има достатъчно пари да си го охранява?! Алооооо, Народното събрание, кога ще вземете едно справедливо решение? Все пак става въпрос за циганин от Дръндар!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране