02.03.2015 | 19:13
Онкоболен осъден защото се лекува с канабис
От тези 20 стръка Калоян е трябвало да приготви олио от канабис

Мъж, болен от левкемия, беше осъден на година и половина условно, тъй като посял 20 стръка канабис, за да си направи олио от канабис, съобщи Нова телевизия.

На 31 септември полицията се отзовава на сигнал, подаден най-вероятно от съседи, че Калоян Иванов е посадил 20 стръка канабис в градината си.

От тези 20 стръка Калоян е трябвало да приготви олио от канабис. За него олиото е единственото обезболяващо, което спира силните мускулни болки от химиотерапията.

Според изследвания съдържащите се в конопа канабиониди не само отстраняват симптоми на рак като гадене, болка, загуба на апетит или умора, но и имат антитуморен ефект. Така медицинската марихуана е разрешена в редица щати в САЩ, както и в няколко държави в Европа, сред които Германия, Австрия, Великобритания и други.

Освен себе си Калоян иска да лекува майка си и сина си, които  също страдат от онкологични заболявания. Ако обаче отново започне да се лекува с канабис, той рискува да влезе в затвора.

”Ако трябва да вляза в затвора, ще вляза в затвора, което означава сигурна смърт. Искаш да живееш, но си ограничен от държавата, от общовъзприетите догми, че това е забранено“, коментира Иванов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране