18.03.2016 | 0:01
ГДБОП спря производството на 50 млн. фалшиви евро
Задържани са петима души, единият е бивш служител на НСБОП

Служители на ГДБОП предотвратиха производството на близо 50 милиона фалшиви евро, съобщиха от МВР.

Служители на ГДБОП предотвратиха производството на близо 50 милиона фалшиви евро, съобщиха от МВР.  На този етап са задържани петима участници в престъпната схема.

Операцията е реализирана под наблюдението на прокуратурата на територията на Пловдив. Извършени са претърсвания на 7 адреса и обиски на 5 лица. В хода им са открити и иззети множество парични знаци  в купюри от по 500 и 50 евро, както и холограмни стикери за изработването на банкноти в евро за около 1 милион и половина.

В апартамент в София е открито платежно нареждане за 3500 евро за закупуване на холограмни стикери. Установено е, че преводът на сумата е извършен от единия от задържаните – бивш служител на НСБОП, работил в системата до 2004 г.

Задържан е  получателят на пратката и е установено кой го е наел. Той е познат на ГДБОП, има и присъда за фалшификация в Белгия.

От МВР все още търсят нелегалната фабрика, където е трябвало да се печатат ментетата. Назначени са множество експертизи на откритите и иззети парични средства и материали. Работата по разследването на престъпната схема продължава.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране