26.06.2020 | 0:10
Операцията с коронавируса постигна ефект на световна война
Според социолога Иво Христов в бъдеще движението на хора ще бъде фрагментирано – ще има особена форма на глобализация чрез локализация

Заболяването с коронавирус се преекспонира. Вирус има, но за последните 4 месеца операцията постигна ефекта на световна война, без да са водени бойни действия. Затвориха се хора по домовете и бяха сринати световни икономики. Имаме манипулация, която е изразена в цифрите.  Това заяви социологът проф. Иво Христов в предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

Той заяви, че при COVID-19 става въпрос за многопластова и  многоходова ситуация, която има редица цели. Според него в бъдеще движението на хора ще бъде фрагментирано – ще има особена форма на глобализация чрез локализация.

„Оказа се, че новата икономика може да работи и без хората, които бяха затворени вкъщи. В момента живеем в междувремието – това може да доведе до срив на системата или преминаване в друго състояние“, обясни той.

Според него има опит да се „дирижира“ светът да живее по нови правила, като основното средство е чрез страх и медийна манипулация.  „Някой знае ли колко е броят на заразените в България? Ако си спомняте при първия пик толкова бяха хоспитализираните, колкото и днес. Има разлика между заразени, болни, болни със симптоми, болни със съпътстващо заболяване и тези с летален изход“, каза още той.

 

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране