02.05.2016 | 0:03
Орбан: В държавите, от където идват мигрантите, мразят европейците
Никой не може да принуди Унгария да приеме бежанци, заяви унгарският премиер

Никой не може да принуди Унгария да приеме мигранти. Това предупреждение отправи унгарският министър-председател Виктор Орбан в интервю за португалския вестник “Експресо”. Моята позиция по въпроса на мигрантите тотално се различава от тази на Европейската комисия. Лично аз не вярвам, че е демографските и икономическите въпроси може да се решат с помощта на миграцията, каза още Орбан.

Според него Унгария е опитала да реши този проблем, чрез “запечатване” на границите, но мигрантите не са приели този подход и властите в Будапеща са били принудени “да вдигнат ограда”. Споразумението с Турция е необходима мярка. Подкрепям всички двустранни договори с държавите, откъдето може да се очаква прилив на мигранти към Европа, каза още премиерът.

Той подкрепя и финансовата помощ за Турция, защото властите в Анкара не може да се справят сами с мигрантския натиск. Виктор Орбан отново подчерта, че всички приемни центрове трябва бъдат извън територията на ЕС, а квотното разпределение трябва да бъде на доброволен принцип.

“Ние сме готови на всичко, но няма да участваме в схеми”, подчерта Орбан. Унгарският премиер смята, че има връзка между мигрантите и тероризма и поясни, че европейците участват във войните в страните откъдето идват най-много мигранти. Унгарски войски има и в Ирак и в Афганистан, но не и в Сирия, където има сили от други европейски държави. Много хора, които живеят в тези страни смятат европейците за свои врагове. Това е така, независимо от факта дали ни харесва или не. Тези хора искат да си отмъстят на европейските държави. Те може да използват мигрантската вълна, както впрочем това стана ясно, че е станало при предишните терористични атаки”, каза в заключение унгарският лидер Виктор Орбан.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране