06.09.2015 | 22:06
Орешарски: Аз бях употребен
Бившият министър-председател няма намерение да се кандидатира за президент

Бившият министър-председател Пламен Орешарски няма намерение да се кандидатира за президент. В интервю за предаването „Комбина” по Нова ТВ, Орешарски заяви, че е бил употребен от обстоятелствата.

“Моят мандат съвпадна с период, в който разделителните линии в обществото бяха вече маркирани. Като че ли лесно забравихме онази ранна пролет, в която имаше масови протести и самозапалвания.

Това не беше спокойствието, за което мечтае всеки премиер”, заяви той. Бившият премиер обяви, чепредложението Делян Пеевски да стане председател на ДАНС е дошло от Сергей Станишев и Лютви Местан.

Номинацията на Делян Пеевски за председател на ДАНС не беше мое решение, това беше решение на политическите сили, които формираха кабинета и подкрепяха кабинета и техните лидери Сергей Станишев и Лютви Местан. Съмнявам се дали можех да ги разубедя. И сега се съмнявам” , заяви в интервю за предаването „Комбина” бившият министър-председател Пламен Орешарски.

“Ако ме питате кой от двамата първи е дал идеята – не знам. При мен това дойде от двамата”, добави той. Орешарски призна, че за него тази номинация също е била изненада.

Орешарски обаче твърди, че само първите няколко дни след избирането на Пеевски за председател на ДАНС е имало спонтанни протести.

„След това протестите бяха стимулирани, това е обществена тайна”, коментира той. „Аз винаги съм приемал за основна професия академичното преподаване, а постовете, които съм заемал, винаги съм възприемал като временни и в изпълнение на определени задачи”, подчерта Орешарски.

4 коментара

  1. kenefoff каза:

    Ми който си сложи задника на магистрала няма начин да не се намери някой да го ползва. Въпрос на лично желание, справка магистралките. Дори и те не са съвсем доброволно там, поне първите няколко пъти.

  2. angel60+ каза:

    Орешарски,когато човек има достойнство се оттегля , а не стои като парцалена кукла.През цялото време ти беше жалко подобие , и така ще влезеш в историята…сам си си виновен , когато се водиш от тщеславието си.

  3. някой каза:

    Горкият, бил употребен!!!Ама се ефечише нали, пред протестиращите цяла година.Нормалния човек при толкова много протести си отива още в началото а той беше нагъл като третата партия която ги крепеше в парламента.

  4. Bedna, bedna Balgaria каза:

    Нали е много умен, сега ли го разбра. Защо не отиде в зоопарка при Воденичаров? Много си приличат!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране