18.09.2019 | 16:14
Още един разследващ журналист напусна NOVA телевизия
Постът на Марин Николов завършва с пожелание за " безсмъртие сред толкова “главанаци” наоколо!"

Разследващият журналист Марин Николов също се раздели с NOVA телевизия. „Забавянето на избора ми дойде заради отпуск в САЩ, който бях планирал още от зимата за целия юни. Последваха и летните отпуски на ръководството“, съобщи Николов във Facebook.

В края на месец май телевизията предложи на Марин Николов, Миролюба Бенатова и Генка Шикерова нови работни условия. Двете журналистки отказаха и прекратиха отношенията си с медията.

„Поисках детайли по предлагания от Нова договор с мен, от там се съгласиха на някои корекции по него, но аз не приех офертата. Човек трябва да вярва в средата около себе и нещата, които върши там. С такава вяра и отдаденост работих години наред в Нова, но не и сега. Нито в последно време“, написа още Николов, а постът му завършва с пожелание за “ безсмъртие сред толкова “главанаци” наоколо!“

Странно или не, само преди дни разследващият екип на NOVA телевизия получи похвали от собственика Кирил Домусчиев. „Кой казваше, че Нова няма разследваща журналистика?! Още много такива силни предавания на Васко и Тина ще видите през новия сезон. Браво на журналистите ни! Успех ви желая!“, посочи на свой ред Домусчиев в социалните мрежи.

През април братя Домусчиеви официално придобиха „NOVA Броудкастинг груп“ за 185 млн. евро от шведската компания MTG. Преди седмица пък стана ясно, че Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отново ще гледа искането на „Нова броудкастинг груп“ да придобие пълен контрол над най-голямата онлайн група на българския пазар „Нет инфо“, става ясно от публикувано на сайта на регулатора определение. Част от „Нет инфо“ са имейл платформата abv.bg, платформата за видеосъдържание Vbox7, Vesti.bg, Dariknews.bg, Sinoptik.bg, Edna.bg, Gong.bg, Grabo.bg, Trendo.bg и др. „Нова“, която от април е под контрола на братята Кирил и Георги Домусчиеви, държи дял от 70% в дружеството, а 30% са поделени между Радосвет Радев и Христо Христов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране