09.12.2020 | 23:08
Осма загуба на Левски в 14 мача
Сенегалецът Алиун Фал (26 и 63)  простреля два пъти вратата на Николай Михайлов

Левски претърпя осма загуба от 14 мача в efbet Лига. „Сините“ паднаха от Берое в Стара Загора с 1:2 от XIV кръг . Сенегалецът Алиун Фал (26 и 63)  простреля два пъти вратата на Николай Михайлов. Бразилецът Паулиньо (38) пък вкара във вратата на Генадий Ганев, но отборът му удържа равенството само 25 минути.

В началото бившият бероец Мартин Райно шутира с левия крак от дистанция, но доста неточно. Последва нападение отляво за Берое, а топката бе подаден за Кукула в наказателното поле на столичани. Нападателят върна назад към Макоута, който обаче се подхлъзна на дъждовния терен и не успя да шутира.

В 17-ата минута Орлин Старокин се озова пред вратата на домакините и  шутира с левия крак, но Ганев изби удара му. В 23-ата минута  Берое имаше основателни претенции за дузпа, след като Стив Фуртадо пое топката в наказателното поле и се завъртя около оста си, а Старокин го пресрещна и не игра с топката, докато бранителят на Берое падна на земята. Реферът Георги Иванов обаче подмина нарушението и не отсъди наказателен удар за домакините. След неуспешен опит на Тома Даске да изчисти топката, тя попадна у Стив Фуртадо, който намери Алиун Фал и той отблизо откри.

След половин час игра Юруков фаулира Георги Ангелов пред полето на Левски, а Макута стреля много добре от фаула, но топката профуча край десния стълб на Михайлов. В 37-ата капитанът на Берое Александър Цветков отправи силен удар след фаул, но Михайлов не допусна да бъде изненадан.

В ответната атака Найжъл Робърта влезе отдясно и центрира остро към Паулиньо. Ганев не успя да пресече топката и бразилецът я насочи към вратата, а Илиас Хасани не успя да я изчисти. Три минути преди паузата „сините“ пропуснаха чудесен шанс да направят пълен обрат. Станислав Иванов комбинира с Паулиньо и бразилецът го изведе „очи в очи“ с вратаря, който скъси дистанцията и парира топката.

В 48-ата Берое вкара във вратата на Левски, но голът бе отменен. Илиас Хасани засече центриране на Иван Минчев пред Михайлов от фаул, но с ръка. Първоначално главният съдия посочи центъра, след което отиде да говори с асистента си и изясни нарушението и отмени попадението.

В 63-ата минута Гаюс Макута елементарно премина покрай Даске и Райнов, намери Фуртадо в наказателното поле, който мигновено пусна вляво за Алиун Фал и таранът от близо отново бе безмилостен. Треньорът на гостите Славиша Стоянович пусна на куп Насиру Мохамед, Здравко Димитров и Илия Димитров, но Левски така и не успя да създаде голова ситуация, а Берое заложи на контраатаки без да увеличи своята преднина. Все пак заралии постигнаха шести успех в последните 8 вача срещу Левски, който има само 1 успех и 1 равен в тях. Берое се изкачи шести с 21 т., като изпревари по голова разлика Черно море. Левски остана 10-и с 14 т., само на 4 над зоната за изпадане.

Треньорът на Берое Димитър Димитров призна, че отборът му е нямал никакви сили, въпреки че е постигнал победа с 2:1 над Левски. Херо акцентира, че отборът му е надделял с характер и воля за победа.
„Днес постигнахме победата с характер, желание и воля. Този цикъл от мачове в рамките на 14 дни да изиграем 5 мача ни хвана в най-неподходящият момент. Ще изиграем всички мачове без сили, а само с морална подтовка от футболистите. Днес трябваше да спечелим мача дори с цената на грозна игра и това стана”, започна Херо. „Дъждът беше допълнителен минус. Някои футболисти нямаха сили да ходят и на преден план трябваше да е характерът на момчетата. Качество в играта? Не можем да говорим за такова – нямаме сили да ходим. Проблемът е, че не сме подготвени. Въпреки че загубихме мача с ЦСКА 1948, не заслужавахме, но това е футболът и го приемаме. Трябва да излезем с характер от този цикъл. Ние нямаме време да тренираме нормално и да се готвим. Имахме 13-14 заболели и ще се опитаме да изкараме срещите. Сменихме Кукула, който отдавна „свърши горивото” отдавна, но го търпяхме. Искахме да сгъстим средната третина в нашата игра, но поведението ни не беше добро. Ако говорим за днес, Фуртадо може много повече от това, което направи. Той не бе в карантина и има повече сили и динамика, а днес не го видях. Има качества и възможности да ги покаже. Разчитаме на 4-5 човека, които не боледуваха, да изнесат мачовете. Мисля, че сега проблемен мач ще е с Ботев Пд. Трети мач и времето е малко до него и смятам, че ще е още по-трудно с тях”, завърши Херо.

Колегата му Славиша Стоянович призна, че индивидуалните грешки в отбора на Левски са натежали и логично се е стигнало до пораженето с 1:2. Словенецът не скри, че тимът се нуждае да събира точки и ще се опита да стори това в оставащите два мача до края на 2020 година – с Царско село и ЦСКА-Сф.

„Нормално е да има напрежение, защото не сме физически подготвени добре и правим грешки. Не искам да се оправдавам, но това е ситуацията. Дано да се разбере и да почнем да печелим точки. Искам повече динамика и контрол върху топката. Райнов и Юруков сега са халфовете, които са ни здрави. Всички други са с контузии и не е добре. Генерално нямам оптимален отбор. Тренировките между няколко мача не са оптимални. Трябва да се възстановяваме за другия мач, но това е ситуацията. Имаме два мача още и трябва да опитаме да вземем точки. Днес не бяхме далеч. Направихме грешки. Берое беше по-агресивен и надделя. Имахме положения, които със зрялост можеше да спечелим мача. Физически Паулиньо не е на идеално ниво. Ще видим какво ще става, но всеки трети ден имаме мач. Това е трудно, след проблемите, които имаме. Паулиньо спокойно влиза в отбора и два поредни мача вкарва, но може повече”, завърши Стоянович.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране