10.09.2020 | 15:20
Осман Октай: Държат Борисов със срамни записи
Политическият път на Бойко Борисов ще приключи като този на Орешарски

Държат Бойко Борисов със срамни записи, обяви анализаторът и бивш зам.-председател на ДПС Осман Октай. Задкулисието цели да поеме целия контрол във властта чрез експертен кабинет, смята той.

Случилото се на протеста на 2 септември заглуши призива на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ за оставка на премиера и президента и за съставяне на експертен кабинет, коментира пред БНР днес Осман Октай.

Според него зад думите на Карадайъ стоят “сенките на задкулисието”:  “Винаги съм казвал, че са други центровете, които чрез модела Доган контролират процесите в страната”, каза той.

Каква е целта на идеята за експертен кабинет?

“Експертният кабинет цели хаос, чрез който задкулисието да поеме целия контрол във властта, както през 1992 г. правителството на Любен Беров”, коментира Октай.  “Показването на спалнята на Бойко Борисов, с чекмеджетата, задкулисието, чрез службите, му каза, че е достатъчно зависим и трябва да изпълнява всяка, поискана от тях услуга и задача. Затова след показването на тези снимки и записи поведението на Бойко Борисов е неразбираемо за толкова много анализатори. Как той ги превърна в заложници на страха си от това да не бъдат осветени негови други зависимости”, заяви анализаторът.

Октай е на мнение, че в момента Борисов е пред много сериозна дилема за личното си оцеляване – политически и физически. Според бившия депутат тези, които са употребили “тотално грубо” управлението на Борисов в третия му мандат, а той ги е “обслужил”, накрая, чрез изказването на ДПС му е бил даден знак, че е “време да си събира багажа и да освободи пространство”.

Анализаторът не смята, че политическият път на Бойко Борисов ще приключи като тази на Орешарски.

Той обясни, че събитията от 2 септември вечерта, “с нападението на полицейските части, които окървавиха площада”, много напомня случилото се през януари 1997 г.

“Всичко това е последен удар, да се окървавят ръцете на Бойко Борисов с тези действия на полицейските части. Още когато Борисов назначи бившия шеф на Националната полиция за министър, който беше отговорен за побоя под колоните на Министерския съвет и ексцесиите на Росенец, все едно даде сигнал на всички полицейски части – “ще ви бием и ще има кръв”, коментира Осман Октай.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране