08.11.2015 | 10:32
Отбой: Властта оттегля предложенията, които ядосаха полицаите
От понеделник започват преговори със синдикатите

Правителството оттегля промените за отпадане на социалните придобивки, които предлагаше, съобщи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, след като проведе среща със синдикатите тази сутрин.

Реформа ще има, от понеделник разговорите със синдикатите започват от “кота нула”, съобщи Бъчварова.

За днес от 13.00 часа пред Народното събрание е насрочен протест на служители на реда от цялата страна, които излязоха на улицата заради внесеното от финансовия министър Владислав Горанов миналия петък предложение да отпаднат голяма част от социалните им придобивки. Планът на Горанов предвиждаше намаляване на бонуса от 20 заплати при пенсиониране на 10, отпадане на добавката от 2% върху заплатата за всяка година стаж, както и намаляване на годишния отпуск от 30 на 20 дни.

“Протестът днес е напълно законен, те имат разрешение. Днешният разговор е едно сближаване на позициите ни”, поясни Румяна Бъчварова.

Според нея досега молби за напускане са подали малко над 1500 служители на МВР, като повече от 1000 са сторили това още преди да станат ясни готвените, а в последствие отпаднали промени. Бъчварова смята, че общото количество на подалите мобли за напускане дори е по-малко, отколкото в минали години.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране