10.01.2015 | 23:28
Отиде си Доротея, за която цяла България събираше пари
Жената така и не стигна до Анадолу Медицински Център

Доротея Костова, за чието лечение цяла България събираше пари, вече не е между живите. Младата жена не успя да пребори рака и издъхна днес. Тъжната новина съобщи съпруга й Методи. Само преди дни Доротея пътува за Истанбул, където са й казали, че могат да й помогнат, но са необходими средства и то не малко. Това става на 6 януари. На 9-ти Дори внезапно се влошава.

Отчаян, сякаш може да се случи чудо, Методи започва да моли всички да наберат по-бързо нужните средства, защото вярва, че съпругата му все още има дни пред себе си и може да бъде изцелена.

„Доротея е в много тежко състояние. Не знам колко може да издържи още. Моля ви, който има възможност да помогне, сега е моменнтът. Моля ви, всеки момент може да се окаже късно. Състоянието й се влоши за броени часове и не знам дали ще има „утре“ за Доротея“, пише вчера Методи и се оказва пророк, защото часове по-късно младата жена умира и оставя момченце сираче. Докато тя агонизира, съпругът вика на два пъти линейки. Лекарите идват, поставят инжекции и си тръгват безсилни.

Самата Дори, както я наричаха приятелите й, до последно се бори за живота си. „Искам да живея и да се радвам на мъжа и детенцето ми. Много ми помагате с подкрепата и вярвам че ще бъдете до мен до последно. Не спирайте да ме „споделяте“ и да ми пращате SMS-и, защото тук, в България, докторите за мен са некадърници и ще ме осакатят, както преди година“, пише за последно Доротея.

Ужасът за нея започва, когато през 2010 г. й казват, че има рак на хранопровода. Лекарите не дават надежда. Казват на съпруга й, че няма смисъл да я лекуват, защото била … „пътник“ и й оставали месеци живот. Дори решава да се бори. През 2013 година се оказва, че тя е болна наистина от рак, но не на хранопровода, а на гърдата. Откриват и вече и метастази в белия дроб и лимфните възли. Един месец по-късно, лекарите намират и тумор в единия й яйчник. Накрая Доротея отправя запитване до Анадолу Медицински Център, откъдето получава оферта за лечение на стойност 9 775 евро.

Дори си отива на 36 години, без да може да дочака да се съберат всички пари за операцията й в Истанбул.

В едно от последните си интервюта през октомври миналата година тя събира смелост да говори и за рака и признава: „Свиква се със самата болест, преодолява се. Когато чух диагнозата, се чувствах много зле. Докато с времето някак си свикваш и се бориш. Трябва да бъдеш силен, за да го преодолееш. Ако се отдадеш на болестта, няма как да оцелееш…“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране