06.07.2023 | 10:05
Откриха шокиращи трофеи в имението на Пригожин
Следователите иззеха, а после върнаха снимка с отрязани глави, огромен чук, оръжие, милиони в чужда валута

Снимка с отрязани глави, огромен чук, множество перуки, златни кюлчета и чуждестранна валута бяха открити при обиска в дома на собственика на “Вагнер” Евгений Пригожин край Санкт Петербург. Това съобщи петербургското издание “Фонтанка”, която разпространи снимки и видео. Обискът бе на 25 юни, ден след въоръжения метеж.

В дома на Пригожин има още медицински кабинет с оборудване, използвано в интензивните отделения в болниците. В него има оборудване и медикаменти за няколко милиона рубли. Запасите стигат за лечение от всякакви болести в продължение на няколко месеца. Пригожин разполага и с персонална стая за молитви, басейн, вертолетна площадка.

В имението е открито и огромно количество оръжие от всякакъв тип – автомати, гранати, патрони, огромен чук с надпис “В случай на важни преговори”. Има и доста комични находки – военна униформа с множество “медали” – на снимката могат да  се различат надписи “За супата”, “За второто” и т.н. Има обаче и истински награди – като грамотата за удостояването на Пригожин със звание “Герой на Русия” с дата 20 юни 2022 г., както и трогателна телеграма с поздрав от един от враговете на собственика на “Вагнер” – шефът на руския Генерален щаб Валерий Герасимов.

Пригожин е бил подготвен и за бърза смяна на личността, ако се наложи – има отделна стая с дрехи, перуки, козметика за дегизиране, както и подправени документи.

Снимките, които бяха показани и по руската  телевизия,  излизат едва след като разследването за въоръжен метеж срещу Пригожин бе прекратено. Според “Фонтанка” Федералната служба за сигурност вече е върнала на Пригожин иззетото при обиските оръжие, над 10 млрд. рубли, стотици хиляди долари и 5 кюлчета злато. Върнато е дори оръжието-награда от руския военен министър Сергей Шойгу.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране