30.06.2024 | 23:16
Оцелелият по чудо журналист Огнян Стефанов: Алексей Петров поръча да ме пребият!
Журналистът е бил спасен от Евелин Банев - Брендо

“Убеден съм, че Алексей Петров седи зад нападението ми. Той открито ме заплашваше”, това каза журналистът Огнян Стефанов, който преди 16 години бива брутално пребит пред столичен ресторант. В предаването “На Фокус с Лора Крумова” Стефанов разказа за въпросния ден, в който е бил пресрещнат от група мъже. Попитали са го дали той е Огнян Стефанов, след което са го нападнали.

“Травмите бяха ужасно тежки, кръвозагубата огромна”, спомни си той и допълни, че смята, че е бил удрян с чукове и винкели. “Алексей Петров искаше да ме “сготви”, както се е изразил пред един мой познат. Той му е казал на Алексей, че не може да направи така, че съм журналист и не трябва така да се постъпва. Петров го е казал това и на друго място – на Дондуков 2, когато президент беше Георги Първанов”, разкри журналистът.

Стефанов разказа, че по време на побоя е чул как Евелин Банев-Брендо се е включил. По-късно е разбрал, че Банев дори е имал травми. “Неговата намеса във всички случаи е отклонила част от вниманието към мен, логично е да си помисля, че му дължа живота си. Дали е така или не, не мога да кажа”, допълни Огнян.

Журналистът поясни, че не са приятели с Брендо, а само са се виждали няколко пъти. Накрая коментира решението на Банев да се предаде доброволно. “Така е преценил в даден момент и го е направил сам – смята Стефанов. – Със сигурност го е обсъждал с хора, които разбират от тези неща. В тези среди със сигурност периодично прилитат не само искри, но и сериозни закани, които понякога се реализират. Но главният виновник е политичекската класа, а затворът не е място, в което човек може да спаси кожата си”, категоричен е той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране