22.04.2016 | 19:47
Оцелял от запалилата се бензиностанция: Всичко избухна в пламъци за секунди
Тирът връхлетял върху колонка за газ, а след това и върху колата на Асен Стоянов. За късмет в този момент той плащал на касата

Мъж оцеля по чудо при пожара на бензиностанция на АМ „Тракия“. Огънят е възникнал, когато тирът се е врязал последователно в колонка за газ и в неговия автомобил. За щастие точно в този момент Асен Стоянов не е бил в колата, а плащал на касата.

Инцидентът стана около 12 ч. близо до с. Царацово. Наложи се евакуация на хората заради опасност от взрив, но огнената стихия беше потушена бързо. Изпепелени са бензиностанцията и намиращият се наблизо ресторант.

Видях как тирът връхлита върху колонката и след това върху колата ми. Тя се удари в сградата на бензиностанцията. Всичко избухна в пламъци за секунди и изгоря, разказа Стоянов пред bTV.  Той пътувал за морето и тъкмо заредил догоре.

„Нещо като взрив, като удар. Разтресе се сградата. Казаха да бягаме. Просто казаха „Бягайте!“ и това беше“, разказа друг очевидец.

„При удара започва факелно изтичане на газ и цялата бензиностанция е обхваната в пламъци. По това време там са се намирали шестима служители, както и клиенти“, обясни Димитър Бришимов от противопожарната служба в Пловдив.

По-късно стана ясно, че шофьорът на тира, български гражданин, няма никакви наранявания и е отказал да бъде хоспитализиран. Разпитан е в следствието. Пред медиците от спешна помощ заявил, че му е прилошало и затова бързал да спре на възможно най-близкото място.

Тече акция по обезопасяване на бензиностанцията – източват се около 5000 л газ, дизел и бензин, а резервоарите ще бъдат напълнени с вода.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране