23.05.2020 | 12:43
Овчаров: Управляващите, а не някой в БСП, искат да свалят Корнелия Нинова
Той не очаква да изскочи заек от трънката държавна бензиностанция

Един от социалистите с най-голямо влияние в най-голямата организация на БСП – софийската, Румен Овчаров защити прекия избор на лидер и призова „бароните“ в партията да не влизат във филма „от скандал в скандал“. Заради коронавируса изборът на лидер на БСП вероятно ще бъде отложен за есента, а според неофициална информация опозицията на Корнелия Нинова ще се опита да върне стария начин за избор – не от всички членове, а от конгреса. Основен конкурент на Нинова се очаква да бъде доскорошната й дясна ръка Кирил Добрев.

„Управляващите, а не някой в БСП, искат да свалят Корнелия Нинова. Очевидно виждат заплаха в нея.
Някои от факторите в БСП, волно или не, играят по тази свирка“, каза Румен Овчаров по Би Ти Ви днес. Според него БСП не е изчезнала по време на кризата, а напротив – ГЕРБ приемала нейни предложения, сред които за създаване на комисия за контрол на разходите и за по-ниски ставки на данъка върху добавената стойност.

„Корнелия Нинова или Кирил Добрев? Не е това въпросът. Въпросът е, че партията иска пряк избор, а в момента върви съпротива“, каза още Румен Овчаров. Според него съпротивата е от „бароните“ в БСП, които се опитват да си качат цената, но ако направят скандал, няма значение кой ще бъде лидер. Той обяви за барон лидера на пловдивската структура Георги Гергов, който по думите му бил лидер на първа частна партия – „Георги Гергов-Пловдив“.

Заради изказване в подкрепа на мерките на правителството на ГЕРБ социалисти от страната, в т.ч. и от Пловдив, искат Гергов да напусне партията.

Румен Овчаров каза още, че няма да има голяма промяна в конкуренцията и цените, ако се създадат сто държавни бензиностанции, заради което за него идеята била безсмислена. Той обяви още, че от „трънката“ по-голям контрол над данъчните складове няма да изкочи кой знае какъв заек.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране