24.02.2015 | 22:59
„Пайнер“ се извини на палестинците за песен
"Твоите думи" на Гергана бе свалена от ефир

Музикална компания „Пайнер“ се извини официално за песента на Гергана „Твоите думи“ на среща с Палестинската асоциация и Арабската общност в България.

След разговора с композитора Йорданчо Василковски – Оцко, изпълнителката Гергана и изпълнителния директор на “Пайнер” – Панчо Запрянов, председателят на Асоциацията Диана Хусеин, зам-председателят д-р Ибрахим Догмуш и секретарят Джамил Ал Баргути бяха единодушни, че заимстването на семпли и вокали от песента на палестинската хип-хоп изпълнителка Шадиа Мансур не е направено с умисъл, съобщиха от компанията.

Песента предизвика скандал, след като в песента на Гергана бе използван текст от революционно парче на Шадиа Мансур „Всички те имат танкове“, което описва убийства на невинни хора и борбата на палестинския народ. В родната версия пък Гергана заложи на еротиката и без да се съобразява с оригинала, през цялото време вие снага по бельо.

Композиторът на песента „Твоите думи“ – Оцко, увери представителите на Арабската общност, че се е предоверил относно посланията в оригиналната песен. Гергана също поднесе своите извинения и заяви, че ако е знаела точния превод на арабския текст, е нямало да направи точно такъв видеоклип.

„Поднасяме своите искрени извинения на всички, съпричастни с каузата на Палестина. Никога и по никакъв начин съзнателно не бихме си позволили и не бихме допуснали нараняване чувствата на един толкова преживял народ. Много съжаляваме, че сме допуснали проблема с песента “Твоите думи”, изпълнявана от Гергана, причинил допълнително страдание на Вас и на всички, съпричастни с Вашата кауза. Поднасяме своите искрени извинения и лично на г-ца Шадиа Мансур за недопустимата ситуация, в която бе поставена нейната песен “Всички те имат танкове”. Певицата Гергана и музикална компания “Пайнер” бяха подведени от действията на композитора Йорданчо Василковски – Оцко, които можем да определим единствено като непрофесионални и морално укорими.

Уверяваме Ви, че песента и видеоклипът “Твоите думи” в изпълнение на Гергана бяха свалени веднага от всички официални медийни канали“, пишат в извинителното писмо от „Пайнер“.

Песента ще бъде преработена и едва тогава ще се прецени дали отново ще бъде пусната в публичното пространство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране