10.01.2015 | 23:31
Пак аномалия във времето- в неделя температурите стигат 16°
В понеделник - пак студ и сняг!

През следващото денонощие ще се затопли още – максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 11° и 16°, сутринта минималните ще са от 2° до 7°. Това прогнозират от Националния институт по хидрология и метеорология към Българската академия на науките.

През нощта в повечето райони ще се изясни. Преди обяд ще преобладава слънчево време.  След обяд ще започне да се заоблачава. През деня западният вятър временно ще отслабне, в източната част от страната ще стане югозападен.

А през нощта срещу понеделник вятърът отново ще се ориентира от северозапад и ще започне студено нахлуване. В северозападната част от страната и по високите полета ще завали сняг, в останалите райони отначало дъжд.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца.

За кратко в планините чувствително ще се затопли. Преди обяд ще е предимно слънчево, по-късно през деня ще започне да се заоблачава. На 1200 м.н.в се очакват около 10°-12°, на 2000 м около 4°-6°. Вятърът през деня временно ще отслабне до умерен – от запад-югозапад. През нощта ще стане от северозапад -силен и бурен, започвайки студено нахлуване, със снеговалеж, а температурите ще се понижат с 10°-15°.

По Черноморието ще се задържи ветровито. Вятърът ще е от югозапад, след обяд ще се усилва. Ще преобладава слънчево време. Топло- максимални температури до 13°-15°. Вълнението ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 4°-5°.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране