30.06.2019 | 18:18
Пак хванаха Ангелкова в лъжа
Министърката на туризма май е пипнала амнезия – не си спомня кой е дал концесията на плажа „Перла“ на бившия зет на Стефан Софиянски

Министърът на туризма Николина Ангелкова отново бе уличена в лъжа, след като вчера обяви пред журналисти, че концесията на плаж „Перла“ край Приморско е стара и е от времето, когато плажовете не са били в правомощията на Министерството на туризма.

Преди дни туристи пуснаха сигнал срещу концесионера на плажната ивица пред някогашната резиденция на Тодор Живков. Те недоволстват, че не е осигурена достатъчно „свободна“ зона, а наемането на комплект от чадър и 2 шезлонга е 30 лева.Всъщност, на „Перла“ има предостатъчно свободни места за плажуване, но не в това е въпроса.

Истината е, че концесията за плажа на Тодор Живков бе сключена не преди „много години“, както обяви Ангелкова, а миналата пролет. Тогава бизнесменът Лъчезар Йорданов, бивш зет на Стефан Софиянски, подписа контракт за 10-годишна концесия на плажа, като според договора ще плаща по 40 000 лева годишно. Нещо повече – миналото лято Николина Ангелкова лично провери как новия концесионер стопанисва плажа, а компания й правеше кметът на Приморско Германов.

Днес, година по-късно, Николина Ангелкова обяснява, че концесията е отпреди „много“ години. Дали пък министъра на туризма не страда от амнезия, или просто е небрежна към истината и разчита на късата памет на медии и общество?

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране