18.07.2015 | 0:05
Пак полицейско насилие: Ченге преби баба с палка в Симеоновград
Неда Митева била бита заради пари

“Караше ме да призная, че съм откраднала парите. Но аз не съм ги откраднала, дядото ми ги даде, от три години се грижа за него. Тогава полицаят ме удари с палката, бутна ме на земята и започна да ме рита. Читирима полицаи стояха отстрани и никой не се намеси”.

Това разказа 63-годишната Неда Станкова Митева от Симеоновград, която само няколко часа преди това бе претърпяла операция на бедрената става в хасковската ортопедия. Ставата е била счупена, операцията е минала успешно, обясниха от отделението пред haskovo.net.

Неда Митева се грижела за възрастния Теньо Канев, който прекарвал последните си дни в мизерия. Бил неподвижен, на легло. Жената била уговорена да се грижи, а срещу това дядото обещал да се разплати със скътаните си пари – 3000 лева. Дал й ги през юни, до думите на Неда Митева. Старецът издъхнал на 12 юли.

Обаче синът му , който живелел в друг град, установил липсата на парите и подал жалба, че Неда Митева ги е откраднала. Жената била привикана в понеделник в участъка, където по думите й я пребили зверски. “Аз не съм влизава досега в полиция. Не знам как се разпитва, но това не беше разпит, ами си беше побой”, разказа жената.

Полицаят, който се сочи за извършител на побоя, се казвал Цецо. “Знам, че Цецо е мръсник и гледах да нямам вземане-даване с него, ама…”, казва пребитата жена. След побоя тя била откарана до дома й, с едно одеяло я пренесли до леглото в стаята и я оставили там. “Семейството й е бедно и скромно. Преди време купиха една къщичка за 1500 лева, където живеят, но вече 7 години не успяват да я изплатят”, разказаха наши източници от Сименовград.

От областната дирекция на МВР в Хасково потвърдиха, че е имало такъв инцидент и е започнала вътрешна проверка.

1 коментар

  1. мамка ти циганска каза:

    Със сигурност си ти мангалке обрала човка, но проклетите медии, които са “по католици от папата” ще са на твоя страна. Модно е в момента, мангалите да са репресирани и държавата да им е виновна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране