03.04.2015 | 10:59
Парите на Вежди потънали в КТБ: Не ги спасих!
Министърът опитал с цесии да си прибере вложените 2 млн. лева

Министърът на културата Вежди Рашидов обяви, че не е успял да спаси вложените си пари в Корпоративна търговска банка, която от вчера не е банка, защото й бе отнет лиценза.

„КТБ открадна моите вложени пари и платени данъци, които са в размер на около 2 милиона лева“, призна пред bTV известният ни скулптор. „Аз бях първият, който каза, че Цветан Василев ще ни маха като Меджидива от „Кейптаун“ и ще ни се усмихва и това стана“, заяви министърът на културата.

По думите му, човек, който е отговорен, който е получил лиценз на банка, трябва да дойде, за да отговаря пред хората, които са останали ощетени. Попитан дали се е опитал да спаси парите се чрез цесии, Рашидов обясни, че е направил такива постъпки, но парите му, все още не са спасени.

„В пълен стомах се пускат лесно газове. Тези, които са лапнали и държат дюшека, сега лесно говорят. Който е изгорял – изгорял“, каза той и настоя да обясни какво е всъщност КТБ.

„Това е един слон, отгледан в зоологическа градина, с хубава храна. Излизат едни ловджии с пушки и гръмват слона. При, което веднага се нахвърлят тигри, лъвове, хиени, чакали и започват да ръфат. Държавата казва – изчакай, там има два зъба, понеже са скъпи, да ги приберем. Тоест, убихме един отгледан слон и го оглозгахме“, обрисува ситуацията Вежди Рашидов.

Министърът каза още, че не може да каже, че управителят на БНБ Иван Искров е престъпник, но по думите му той е виновен, заради бездействието си по казуса с КТБ.

1 коментар

  1. Диновски каза:

    Рашидов,ти орева орталъка за твоите милиони.Какво да прави бай Марин, който е останал без зъби,защото не му стига пенсийката да си ги оправи,а иначе е работил за държавата от която ти и другите ти съратници цицат нон-стоп? Скрий се, защото омръзна на българите с твоите крокодилски сълзи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране