16.07.2019 | 15:46
Парното в Перник – най-евтиното в България
Увеличението на цената на парното в града, което КЕВР одобри от новия регулаторен период, който започна на 01.07.2019 година, е в размер на едва 2,98%

Оказва се, че от новия регулаторен период цената на топлинната енергия, предлагана от Топлофикация Перник е най-ниската в страната.

Увеличението на цената на парното в Перник, което КЕВР одобри от новия регулаторен период, който започна на 01.07.2019 година, е в размер на едва 2,98%. Нарастването на цената в процентно отношение е най-малкото в сравнение с останалите топлофикационни дружества в страната и това прави услугата по производство и доставяне на топлинна енергия на Топлофикация Перник най-евтината на територията на цялата страна – 72,19 лв /мвтч.

Няма друго енергопроизводително дружество в България, което да предлага толкова ниска цена на топлинната енергия. Най-близка е цената на парното в Бургас, където тя е в размер на 75,25лв/мвтч.

През последния зимен сезон от Топлофикация Перник предоставиха нови възможности за сключване на договор със заплащане на равни месечни вноски, които вървят с огромни отстъпки при плащане в срок. Голяма част от жителите на гр. Перник се включиха в тази промоционална кампания и останаха доволни от отбивите от цената, които получиха.

Ако от дружеството преценят да оставят същите промоционални условия и през предстоящия зимен сезон в комплект с ниската цена на топлинната енергия, услугата им ще бъде изключително конкурентна и все по-често избирана като вариант за отопление през студените месеци от жителите на гр. Перник.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране