17.06.2016 | 13:27
Паси избухна: Който иска мир, да отиде на Антарктида
Имаме необходимост да балансираме въоръжението в Черно море

Разбира се, че всички искаме да се избегне войната. Истината е, че ключът за успеха в преговорите с Русия, е следният – с Русия трябва да се говори много вежливо и добре въоръжено. Колкото си по-добре въоръжен, толкова си по-добре подсигурен”, заяви бившият министър на външните работи Соломон Паси.

“Имаме необходимост да балансираме въоръжението в Черно море. Русия разполага с мащабен план за милитаризация на Черно море, който включва и 6 подводници, всяка от които въоръжена с ракети от по 1500 км обсег. България има нужда от баланс на въоръжението. Имаме нужда от нова натовска военноморска база по бреговете на България”, категоричен е Соломон Паси.

По думите му страната ни няма нужда от солови акции между България, Турция и Румъния.

“Ако искаш мир, това е Антарктида. На всички останали територии по земята мирът е придружен от добро въоръжение”, заяви още бившият външен министър.

“В момента сме в такава ситуация, че единствено Студената война може да спре Горещата война. Няма по-лошо от горещата война. Трябва да изберем от двете възможни беди по-малката, а това е добре подсигуреният гръб. Най-голямата възможна беда е войната. Не знаем как ще ескалират нещата в Черно море, ако не се подготвим достатъчно добре”, коментира Соломон Паси.

А какво се случва с въоръжението на България?

“Имаме 40-годишни белгийски фрегати. Със сигурност ни трябват бойни кораби, но България вече може да произвежда такива бойни кораби”, допълни Паси.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране