08.04.2019 | 16:07
Пацо Терасата го удари на конспирации: Атаката срещу КПКОНПИ е от 2-ма олигарси и 1 партия
Проверяваме лице за крупна злоупотреба, истеризират от Комисията

Зад атаката срещу антикорупционната комисия КПКОНПИ стоят двама олигарси и една политическа партия, „за което има 2 млрд. и 200 млн. причини, които могат да мотивират не една политическа партия да направи това“.

Това обявиха в съобщение до медиите от пресцентъра на комисията във връзка със замесването на името на нейния председател Пламен Георгиев в „Апартаментгейт“.

Оттам допълват, че в момента текат две проверки, но не става ясно дали те са започнали преди или след като апартаментът с голяма тераса на Георгиев влезе в новините и дали проверяваното лице има връзка със случая.

Едната проверка била на „приближено лице до политически лидер“, което се възползвало от висок държавен пост, за да получи „парични суми в особено големи размери“. Същият човек организирал изборите на една от политическите партии, твърди КПКОНПИ, но не посочва коя е тя.

Паралелно тече и проверка, че служител на комисията е изнасял информация към същото лице. Материалите са предадени на прокуратурата.

Съобщението на КПКОНПИ идва и по повод свикания от президента Консултативен съвет за национална сигурност по темата корупция. От антикорупционния орган посочват, че са предали отчет за работата си на президента на 5 април и че „за нас Комисията, сигурността и стабилността на държавата, както и борбата с корупцията, са единствената задача“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране