05.07.2015 | 3:29
PayPal спря да обслужва клиенти от Гърция
Авиокомпанията Ryanair ще приема вече плащания в брой, заради наложения капиталов контрол

Международнита система за електронни разплащания PayPal спря операциите си в Гърция. “Заради новите решения на гръцките власти за капиталов контрол финансирането на портфейла на PayРal от гръцки банкови сметки, както и трансграничните трансакции с пари от карти или банкови сметки в момента са недостъпни.

Нашата цел е да продължим да обслужваме уважаваните от нас гръцките клиенти, с които работим от повече от десетилетие, с пълен капацитет“, обяви говорител на PayPal, цитиран от “Български новини”. Фактът, че бизнесът на Paypal намира основание да спре услугата, подчертава колко много компанията, както и много други финансово технологични бизнеси, разчитат на традиционните институции, за да осъществяват дейността си.

В началото на седмицата нискотарифният превозвач Ryanair пък обяви, че гръцките клиенти ще могат да плащат в брой за билетите си заради наложения капиталов контрол. Ирландската авиолиния, която оперира на 11 летища в Гърция, заяви, че очаква „високи темпове на спад“ на използването на кредитни и дебитни карти.

“Ryanair сега предлага възможността гърците, които искат да пътуват, да закупят самолетните си билети в брой на билетните бюра на компанията, разположени на летищата”, обяви превозвачът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране