15.01.2015 | 12:40
Пазарджик се управлява от кмета и Пеевски
Ключова роля имаше и убитата Татяна Стоянова, заяви Татяна Дончева

За възможна връзка между убийството на началничката на кабинета на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова и влиянието на депутата от ДПС Делян Пеевски върху управлението на общината намекна лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

„ДПС може да бъде лесно изолирано. ДПС, Пеевски, разстрелът на пазарджишката пиарка, която всички знаят, че общината в Пазарджик се ръководи от Пеевски и кмета и че пиарката на кмета, Бог да я прости, имала ключова роля в управлението на общината. Толкова ключова, че когато общинският съвет взема решения, които не се харесват, тя влиза вътре и започва да се разправя със съветниците“, заяви Дончева в студиото на bTV.

Тя бе категорична, че убийствата в България през последните дни не означават връщане на „мутренските времена“, а са симптом за неработещата съдебна система у нас.

„Когато бяха мутренските времена, мутри стреляха срещу мутри. Нито убийството на пиарката, нито на семейството могат да бъдат квалифицирани като такива. Те приличат на убийства за неизпълнени задължения, когато си взел пари и то много пари. Жестокостта, с която са изпълнени, показва злоба у този, който стреля. Показва, че когато не можеш да получиш справедливост по законния ред, я търсиш по незаконния“, коментира Дончева.

Според нея смъртта на бореца Димитър Стоянов-Лудия е „друга бира“. Той е спортист със заложна къща, с възможност със сила да си събира дълговете – това сочи към нещо друго, коментира тя.

Съдебната реформа е задача №1, категорична бе тя и коментира факторите, които я спъват от години.

„Това е много голяма хапка. Много малко правителства я изваждаха като приоритет и започваха да преследват решаването на въпросите методично. Те искаха да подчинят съда и смятаха, че в момента, в който са си назначили главен прокурор или председател на ключов съд реформата е извършена. Партиите смятат, че ако нещо не се извършва по време на тяхното управление, то трябва да бъде стопирано по всякакъв начин, защото някой друг ще си припише заслугите. Съдебната реформа е много дълго и трудоемко начинание, за да може да бъде присвоявано така“

Защо БСП и АБВ са против съдебната реформа, попита Дончева. „Може би им харесва ВСС, главите на съдебната система. Защо правосъдният министър толкова леко е засегнал прокуратурата в плана си за реформа? Няма логична причина, освен ако някой не му каже „С прокуратурата не се занимавай“, допълни тя.

Дончева се обяви отново за криминализиране на кражбата на фирми в контекста на казуса „Белведере“. Има методика за кражба на фирми, не е само този случай, категорична бе Дончева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране