12.02.2015 | 8:53
Пеевски и олигархията контролират службите за сигурност
Вярвам на изнесената от ген. Атанасов информация по аферата „Червеи“, да се търси отговорност от ДАНС
Димо Гяуров

Трябва да бъде потърсена тежка отговорност от ръководството на ДАНС за участието й по разработката „Червеи“. Вярвам на ген. Атанасов, че там е изчистено всичко и са заличили седите от събираната информация, но допускам, че важна част от нея може да е запазена и укрита за да се ползва при удобни моменти. Това обяви по БНТ бившият шеф на националното разузнаване ген. Димо Гяуров.

Според него не е изключено да са разработвани и протестиращите.

Голяма е отговорността на прокуратурата да изчисти случая и да повдигне обвинения на виновните. Но големият проблем е, че през последните 10 години олигархията и някои политици като Делян Пеевски контролират сектор „Сигурност“ и службите, а това е опасно. Не се притеснявам да го кажа, въпреки, че знам, че веднага ще бъдат атакуван от жълти медии, посочи Гяуров. Той коментира и факта, че в скандалната разработка главният секретар на МВР Светлозар Лазаров не е забъркан. Генералът е убеден, че Лазаров е заобиколен удобно, за да не може да му се търси отговорност сега и това е станало умишлено.

Ако Лазаров остане на власт, това ще е груба грешка и управляващите ще излъжат отново очакванията на избирателите си. Главният секретар трябваше да бъде изгонен отдавна от МВР, само случаят „Лясковец“ е достатъчен, смята разузнавачът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране