22.03.2016 | 0:01
Пеевски излиза и от политиката
Реформаторският блок няма как вече да бъде единен, смята бившият разведчик
Димо Гяуров

“Определени среди в ДПС се опитват да изчистят имиджа си. Днешното изявление на Делян Пеевски с което той се отказва от купуването на “Химко”- Враца и каквито и да е бизнес проекти у нас вероятно е началото на края на неговото присъствие в българската политика.”

Това заяви бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров в предаването “Още от деня” по БНТ.

Той коментира и събитията в Реформаторския блок. “Блокът беше създаден с много компромиси. Беше време тези компромиси да дадат резултата, който наблюдаваме в момента. Съмнявам се да е възможно повторно сплотяване, защото недоверието трудно се връща назад. Фактът, че не можаха да излъчат единно ръководство, е дълбоко показателен за разнопосочността на целите там”, каза Гяуров.

Според него атентатите в Турция са резултат от вътрешнополитическата обстановка, от поведението на ръководството на турската държава и от това, че са в необявена война с ПКК и “Даеш”. “Турция изпадна в една низходяща спирала. Но това не означава, че ние трябва да намалим бдителността си. С идването на пролетта опасността от терористични атаки в Европа се засилва. Обстановката в Турция би трябвало да ни притеснява дотолкова, доколкото там има български граждани”, добави той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране