13.06.2016 | 21:45
Пеевски с пълен контрол над “Техномаркет”
Събранието на акционерите в края на май е намалило необходимото мнозинство за вземане на решения

Депутатът от ДПС Делян Пеевски вече има пълен контрол над търговската верига “Техномаркет”. Това се вижда от данните в Търговския регистър. В началото на годината Комисията за защита на конкуренцията разреши на компанията на Пеевски “НСН инвестмънт” да придобие 50% от компанията, които бяха притежание на Едоардо Миролио.

Сега се вижда, че купувачът е придобил и дяловете на по-малките акционери и така Пеевски владее 72,65%, съобщи “Капитал daily”.  В същото време събранието на акционерите в края на май е намалило необходимото мнозинство за вземане на решения до обикновено мнозинство, така че новият мажоритарен собственик е получил пълен контрол, а в съвета на директорите са влезли приближени на Пеевски, съобщава още изданието.

Като акционери в “Техномаркет” остават регистрираната в Лихтенщайн Domtech Holding (15,15%) и един от основателите на веригата – Николай Китов (12,2%). Офшорното дружество се представлява от Цветан Фидански, смятан преди за човек на Цветан Василев, но мигрирал към лагера на Пеевски. Освен че е в съвета на директорите, в началото на май Фидански е бил назначен и за изпълнителен директор на компанията, пише изданието.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране