26.03.2016 | 19:08
Пеевски се появи във Велинград
Доган имал "уникален принос и потенциал за Балканите и Европа"

Скромното заглавие: “ДПС Пазарджик преизбра досегашния областен председател Юмер Хамза” на пълния с грешки сайт движението предизвика огромен интерес.

Но това не е заради изключително “популярната” личност на Хамза… Чак в третото изречение – с изреждането на имената, уважили събитието, се дава и отговорът: Гости на събитието бяха съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ, народните представители Делян Пеевски, Камен Костадинов, Джейхан Ибрямов и Айхан Етем.

Малко като в криминален роман – отзад случайно се виждат дата и час, за да е ясно, че събитието не е монтирано…

Оттеглянето на депутата от редица бизнеси породи вълна от слухове, че напуска икономическия живот или дори страната изобщо. Те бях допълнително подсилени от факта, че повече от месец – от 19 февруари, не се е появявал на работното си място в парламента.

А що се отнася до конференцията в Пазарджик, от последващия текст става ясно, че целта е била да се сплотят здравите партийни редици и да се отдаде необходимата почит на почетния председател: Конференцията единодушно прие, че д-р Доган олицетворява единството на партията и изразиха волята си за единство и продължаване на отстояване на ценностите и целите на ДПС.

На делегатите беше възложено на националната конференция да участват активно в нейната работа, така че на най-висшия форум на ДПС да се вземат онези решения и ако е необходимо да се направят такива промени в партията за да се затвърди формулата за ролята и мястото на ДПС със своя лидер д-р Ахмед Доган по отношение на запазването и развитието на етническия модел в България, както и за уникалния му принос и потенциал за Балканите и Европа в периода на големите предизвикателства, пред които са поставени.

Друг от тройката управляващи движението – Рушен Риза, заяви от Русе, че триумвиратът ще остане до 24 април, до националната конференция. Нека да чуем делегатите от цялата страна. Засега почти всички структури застават зад нашия неоспорим лидер Ахмед Доган, но на конференцията ще видим. Желанието ни е той наистина да поеме отново оперативното управление на партията, но все пак той се оттегли и като почетен лидер и ето виждате, когато трябва се намесва оперативно. Той е гарантът, че ние няма да изменим на нашата кауза, че партията ще се развива в правилната посока, най-вече и от гледна точка на националната сигурност и на спокойствието на гражданите на България“, обяви Риза.

По отношение на други спрягани имена , които биха могли да бъдат издигнати, той коментира, че ДПС няма план Б.

Лидерът трябва „да се е доказал вътре в партията, човек, който не е изменял на партията, който ще държи на нашите идеали, на нашите цели, на нашата кауза”, подчерта съпредседателят. Ние сме много голяма организация. Имаме към 70 000 членове. Аз съм сигурен, че има вътре такива хора в структурата, но все пак, пак казвам – да оставим тези 1000 делегати да си свършат работата, заяви Риза.

Без изненади се оказа, че  и на провелата се по-рано през днешния ден областна конференция в Разград партийните структури също са застанали зад името на Ахмед Доган.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране