11.09.2015 | 22:15
Пеевски си тръгва. Арогантно, но си тръгва
Прокуратурата прилича на масонска ложа, казва ДСБ лидерът

При сегашното управление много по-често става това, което Реформаторският блок иска, а не това което ДПС иска. Това отговори лидерът на ДСБ Радан Кънев в “Панорама” на въпрос кой повече налага решенията в управлението.

“Но начинът, по който политическата мафия се е впила… Начинът, по който корупцията се е впила в българската администрация – а ДПС е само едно от лицата, няма как да бъде достатъчно (свършеното от РБ, б.р.) и няма как нещата да вървят”, определи той ролята на реформаторите.

Запитан за “битката им с Делян Пеевски”, той каза: “Не може да има битка с Делян Пеевски. Имаме огромен проблем с това, кото той представлява, което олицетворява.”

Това, което Кънев лично и всички техни министри и зам.-министри видели, е, че Пеевски е просто лицето на един огромен пробллем. “Ние си го избрахме за физиономия. Той утре ще си тръгне. Настина по един арогантен начин го прави в момента, но той си тръгва. Ще си тръгне. Нима си мислите, че когато един човек си тръгне, ще спрат партийните назначения, в болници, отчисления към касите”, попита риторично Кънев.

Той каза, че откакто РБ са в здравеопазването, няма повече партизански назначения на шефове на болници, районни инспектори или училищни директори.

Кънев обаче насочи вниманието, че няма достатъчно разкрити хора, които са били в корупцията.Той определи, че румънският модел за борба с корупцията в прокуратурата, на който са заложили в предизборната си програма, в момента изглежда безнадежден. “От този парламент той няма да бъде приет”, каза ДСБ-лидерът.

Кънев се зарече, че “стъпка по стъпка и със зъби и нокти” ще направят това, което пише в програмата им. И даде пример с Петър Москов. “По същия начин ще мине през тази борба с Меглена антикорупционният закон, по същия начин с Христо Иванов… Ще прескочим още един трап наесен.”

Той обаче каза, че ако основните неща не станат, ще мислят по друг начин. “Прокуратурата се е превърнала в някакъв вид масонска ложа в България. И взима решения в някакви спуснати завеси и нито се знае какво се взима…”, описа ситуацията Кънев..

Като червена линия той определи, че няма да отстъпят по отношение на това да има единен антикорупционен орган – нещо, което и Европа ни препоръчва.

Запитан, дали няма да не прескочат трапа, ако дадат лош резултат на местните избори, Кънев определи, че в в момента опорната точка на “помиярските медии в България” е: те са в изолация и не са на власт.”Местните избори показват само едно единствено нещо – доверие към кмета и общинския съвет. Никой няма да гласува на местни избори за Бойко Борисов, никой няма да гласува за Радан Кънев”, каза той.

1 коментар

  1. Хах каза:

    Готина снимка. Кънев и Иванов се гледат, като изпечени измамници.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране