28.03.2020 | 12:19
Четвърта жертва на короновируса в България
Мутафчийски се прави на оригинален: "Хиляди студенти не се канят да пътуват никъде"

Жертвите на коронавируса у нас вече са пет. Преди минути стана ясно, че в благоевградската болница е починал 55-годишен мъж, който е работил на лифта в Банско.

По-рано днес началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски, съобщи, че четвъртата жертва е мъж, починал в „Пирогов“.

От Втора градска болница в София пък информираха, че един от първите пациенти със съмнение за Covid -19, който беше настанен там, вече е изписан и е под домашна карантина, както изискват здравните власти.

Общият брой на регистрираните случаи на коронавирусната инфекция у нас вече е 313. На въпрос на репортер, че „хиляди студенти се канят да пътуват в САЩ на бригада в края на май“, Мутафчийски отговори: Хиляди студенти не се канят да пътуват никъде. Репликата му даде нов тласък на шегите в социалните мрежи по негов адрес.

Новите случаи за денонощието са 37, като по-голямата част от тях са в София. Така общият брой на регистрираните болни с Covid-19 в столицата достигат 200.

През нощта са установени 11 заразени в София. От тях четирима са от болницата „Света Анна“, една лекарка от Пета градска болница, мъж от „Сити Клиник – Токуда“, мъж от  Медицинския институт на МВР, четирима амбулаторни пациенти, посочи проф. Мутафчийски.

Във Варна има 1 новоустановен пациент, в Пловдив са двама – мъж на 83 години и жена на 47 години от болница „Свети Георги“, тя работи в неврохирургията, в Бургас са четирима нови пациенти – семейство с две деца на 15 и 20 години– те са под от домашна карантина, като бащата се върнал от Франция на 18-ти март, в Кърджали има двама новорегистрирани пациенти -мъж на 71 години  и жена на 68 години от Ардино.

Няма деца, които са в болница. „Тревожно е състоянието на пациентите, които са в по-горната възрастова група, включително и на най-възрастната жена, която във Военномедицинска академия  – на 86 години, която е пред интубация, с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо  – от около четири дни, от видимо никакви оплаквания или с минимални оплаквания до изключително тежка картина“, заяви проф. Мутафчийски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране