01.09.2020 | 14:01
Петков: Единственото решение за Борисов е оставка
ГЕРБ не могат да се съберат 160 гласа за насрочване на Велико народно събрание

Единственото самосъхранително решение за Борисов е оставка на правителството и разгръщане на идеята за формиране на експертно такова. Това обяви председателят на АБВ Румен Петков по време на пресконференция в централата на партията.

„В неделя на нашата пресконференция ние направихме един апел към протеста ясно да формулира искането за разпускането на Народното събрание, което означава незабавна оставка на правителството, незабавна оставка на главния прокурор, назначаване на служебно правителство и насрочване на извънредни парламентарни избори.

Защото ходът на Борисов за самоспасяването като че ли остава само един. Очевидно не могат да се съберат 160 гласа за насрочване на Велико народно събрание. Става все по-трудно реализуема идеята на Борисов за 120 гласа, с които да се даде 5-месечен хоризонт на това Народно събрание за дебати по евентуална нова Конституция“, обясни лидерът на АБВ.

Според Петков другата цел е в рамките на този мандат Министерството на здравеопазването да може да оперира „заплахата“ коронавирус така, както намери за добре и да удължава живота на това Народно събрание и на това служебно правителство. “Но служебно правителство, което е направено от Бойко Борисов”, подчерта Румен Петков. Той беше категоричен, че правителството ползва инструмента коронавирус като политически и търговски инструмент, за да ограничава възможността за ефективен диалог, който да е подчинен на обществения интерес.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране