06.06.2020 | 13:09
Пиарката Севда ще получи ли прякор “Инкасото” или ПР – Пари Разнос?
Високопоставени държавни служители - премиер, шефове на агенции, комисии, депутати са получавали подкупи от Божков. Това е организирана престъпна група

Ситуацията днес е извънредна. Това, което десетилетие бяха градски слухове, днес са свидетелства на участници – тежка корупция по високите държавни и бизнес нива.

Това, което се е случвало с хазартния “бизнес” на Божков е моделът, по който са функционирали редица бизнеси – този с горива, строителство, концесии…

Тук имаме организирана престъпна група (ОПГ) от премиер, министри, депутати, общинари, чиновници и администрация. Всеки в тази ОПГ е наясно, че това е порочен модел на функциониране на държавата.
Срам ме е, че тази ОПГ е прибрала милиарди от гражданите, вместо те да бъдат инвестирани смислено.
Ключът не е дали пиарката Севда ще получи прякор “Инкасото” или ПР – Пари Разнос, нито дали говорим за 60 или 100 млн. само от хазарт. Тук подкупи са получавали високопоставени държавни служители – премиер, шефове на агенции, комисии, депутати…

Офисът на Божков на ул.”Московска” е пример за добре изградено видеонаблюдение – само към улицата има насочени 4 камери, кой знае какво е вътре. Нека се видят видеозаписите и г-жа Инкасо да дава обяснения – какво прави регулярно пиарът на премиера при “съмнителен бизнесмен”.

Дори и в момента има достатъчно доказателства за корупция и рекет. Ако към тях добавим всички твърдения, записи, подслушвания през последните 10 г., то Борисов е минимум за незабавна оставка и широко разследване.

Този път не трябва да се позволява и това да потъне както подслушаните разговори с Мишо Бирата, Къщата в Барселона (още актуална), “Ти си го избра” и т.н.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране