05.03.2015 | 19:44
Писанчев и Лазаров ще бъдат назначени на хранилка
ДАНС проспа източването на КТБ, казва Николай Радулов
Николай Радулов
Бившият зам.-министър на вътрешните работи Николай Радулов заяви пред БНТ, че най-вероятно шефът на ДАНС и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, от чувство за самосъхранение, ще си подадат оставките. След това щели да ги сложат в новосъздадените служби-хранилки в МС за борба с корупцията. Ще бъдат сложени там, за да получават големи заплати и когато шумът отмине, пак ще излязат наяве, заяви Радулов.

В студиото бе и бившият вътрешен министър Йордан Соколов, който отправи реплика, че това са само предположения. Аз, за да говоря така, значи знам нещо, намекна Радулов.  Двамата коментираха оставката на вътрешния министър Веселин Вучков и последвалите трусове.

Всяка оставка си има лични причини, но тази беше подадена в неподходящ момент и нямаше как да не бъде приета от отсрещната страна, посочи Йордан Соколов. Той похвали премиера, че се е справил със ситуацията от две страни – хем е приел оставката, хем е поискал оставките на Лазаров и Писанчев.

Николай Радулов пък бе категоричен, че Вучков до последно е таял надежда „тези бодящи очите на гражданите хора да бъдат отстранени“. „Те невероятно дразнят и демотивират служителите на ДАНС да работят. За Писанчев не толкова, но Лазаров не създава никаква добронамерена атмосфера на работа. Самоуверен е без основание, хората не го харесват, не го смятат за професионалист, натрапен е с промяна в закона“, охарактеризира го Радулов.

Никога няма момент за оставка на човек като министъра на вътрешните работи – днес е ФБР, утре ще е някой друг представител на еврокомисията и прочие, контрира Радулов тезата за неподходящия момент на оставката на Веселин Вучков, тъй като в страната вчера беше шефаътна ФБР.

Не съм чул човек да харесва Лазаров и Писанчев, поне от моята среда, посочи и Соколов. „Те професионално са компрометирани и не само със случая Лясковец, а с цялото поведение на МВР по времето на Цветлин Йовчев с подслушване, санкции за участници в протеста, ходене по домовете при родители на протестиращи и прочие нарушения“, смята той.

„Колкото до ДАНС там стига случаят с КТБ. Държавата загуби няколко милиарда, защото най-важната институция в тази област бездейства. Моята лична тревога е, че и прокуратурата някак си….на моменти действа светкавично, а сега някакво затишие, сякаш нищо не е станало. Не мога да разбера има ли обвинение към Цветан Василев сега или няма. Ако не го екстрадират, има задочен процес….“, коментира още бившият вътрешен министър.

За г-жа Румяна Бъчварова, за която съм чувал само хубави неща. Където е била, блестящо се е представила, посочи още Соколов. И Соколов, и Радулов бяха категорични, че Вучков не бива да се критикува неоснователно и не е такъв човек, който да се забърка в политически сценарии.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране