06.03.2015 | 19:42
Писанчев може да бъде съден, има риск да бъдат изнудвани фирми
ДАНС се контролира от ДПС и заради източването на информационни масиви биха могли да бъдат изнудвани граждани

Оставката на вътрешния министър Веселин Вучков е достойна постъпка, а предлаганата Румяна Бъчварова за неговото място е интелигентна жена. Изборът е добър, но е по-важно нейният екип да е от професионалисти.

Това каза в „Денят започва“ по БНТ депутатът от Патриотичния фронт Валентин Касабов.

„Всичко тръгна от казуса „Кой“ и от „Червеите“. Писанчев може да бъде съден, тъй като има груби нарушения, свързани със Закона за СРС-тата, за т. нар. издаване на разрешения за източване на информационни масиви от областни дирекции на МВР. Затова си отиде шефът на ОДМВР-Бургас Милен Димитров. Той е един достоен човек и се е противопоставил на нередните неща, които се вършат. До този момент нямаме ясна информация на кого са били нужни тези данни. От тях става ясен като на длан всеки човек и всяка фирма, а като се има предвид, че ДАНС се контролира от ДПС, то можем да си представим как биха могли да бъдат изнудвани отделни граждани. Това е позната практика“, коментира Валентин Касабов.

„Има няколко важни неща, които министър Вучков започна и едно от тях е теленото съоръжение за спирането на границата на т. нар. бежанци. От съществено значение е и да се изпълни заложеното в програмата ни за справяне с битовата престъпност, т.е. с циганските набези. Хората в малките градове са беззащитни“, подчерта патриотът.

Според него, прекалено се експонира темата за оставката на Вучков. „Премиерът малко повече набляга на собственото си его и ние му препоръчваме да го намали, защото не е в полза на добрия диалог, особено когато размахва пръст от парламентарната трибуна. Това че има кадрови смени, е нормално“, заяви Касабов.
Той настоява за промяна в Закона за неизбежната отбрана.
„Трябва да се сложат участъци. Случва се полицаите да са бити от цигани. Тези, които олицетворяват закона, не смеят да се защитят, макар че имат оръжие. Някой някога им е вменил, че трябва да внимават. Нужни са промени и по отношение на т. нар. висящи присъди, защото има цигани с по 30 престъпления и накрая ги съдят само за едно“, каза още Валентин Касабов.

1 коментар

  1. Кривачков каза:

    “Паралакса”не спира да коментира този, онзи,започна от Вал.Симеонов в малко по далечното минало,Б.Борисов и компания,Волен Сидеров,Л.Местан,сега развива кухи теории по адрес на Писанчев,утре ще захапи някой друг и така още няколко месеца,след което той и компания ще гледат Народното събрание по ТВ-СКАТ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране