06.06.2019 | 18:21
Пишеш срещу „Златен век“ във фейсбук – „Артекс“ те съди за 100 000 лева
Исковите молби срещу Никола Вапцаров и Мариан Башур са внесени в съда

Строителните фирми „Артекс инженеринг“ и „Артекс Златен век“ са завели дела срещу двама граждани, позволили си да изразят публично мнение срещу небостъргача „Златен век“ в столичния квартал „Лозенец“. От дружествата, собственост на семейство Мирянови, претендират по 100 хил. лв. обезщетение от адвокат Никола Вапцаров и Мариан Башур. В исковите молби се посочва, че фирмите са претърпели неимуществени вреди от изказванията на Вапцаров и Башур във… фейсбук.

Делата са граждански и ще се гледат от Софийския градски съд. Основанието им е чл. 45 от Закона за задълженията и договорите за непозволено увреждане. Строителите твърдят, че твърденията на двамата са неверни и клеветнически.

Вапцаров и Башур са основни говорители на инициативния комитет срещу „Златен век“. Те твърдят, че сградата се строи без валидно разрешение за строеж и затова трябва да ѝ се издаде ново разрешение, но за по-малко етажи, а построеното до момента да бъде сборено.

Башур твърди, че в телефонен разговор, както и в кореспонденция арх. Пламен Мирянов-младши му е заявил, че „политиците са с „Артекс“ и няма смисъл от протести срещу сградата. Тогава Мирянов обяви, че твърденията на Башур не са верни.

В момента „Златен век“ е спрян със заповед на Дирекцията „Национален строителен контрол“. „Артекс“ жали мярката в съда. До замразяването на строежа се стигна след избухването на скандала с евтините апартаменти, продадени от „Артекс“ на преференциални цени на Цветан Цветанов, Цецка Цачева и други политици.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране