23.04.2018 | 11:59
Пишман майстори обраха 20 панелки!
Дебнат възрастни домоуправители и "ремонтират" покриви за 200 лева на квадрат

Пишман майстори обикалят по столичните блокове и дебнат възрастни домоуправители. След това им обясняват, че покривът на блока е в много лошо състояние и предлагат бърз ремонт. За новата схема алармираха потърпевши, цитирани от „Телеграф“.

„Керемидите са се разместили от снеговете и дъждовете и сега може да паднат върху главата на случаен минувач. Нали знаете, че тогава, вие като домоуправител ще носите отговорност“, зарибявали майсторите.

Възрастните хора веднага се връзвали на лъжите и пускали измамниците на покрива с уговорката, че ще оправят проблема за 200 лв. В последствие обаче се оказвало, че „скромната“ сума е за квадратен метър. Така пишман специалистите изкарвали по 2 бона.

„Хванаха ме пред входа на блока. Носеха едно куфарче и ми казаха, че покривът е в много лошо състояние. Ние наистина не сме го ремонтирали от години, съседката от последния етаж се е оплаквала, че й тече, така че аз изобщо не подложих думите им на съмнение. Дадох им ключа от покрива, качихме се заедно и те казаха, че могат да го стегнат още днес“, разказва баба Радка, която е касиер и домоуправител на блок в столичния район „Оборище“.

След като си стиснали ръцете с измамниците, възрастната жена се прибрала в апартамента си. „Аз от такива неща не разбирам. И да бях стояла, пак нямаше да знам лъжат или не. В касата имахме 600 лева и бях спокойна“, разказа още тя. В края на деня обаче измамниците звъннали на вратата и казали на бабата, че всичко е готово и им дължи 1800 лева.

„Щях да получа инфаркт. Направо ми прилоша и добре, че внучката беше вкъщи. Тя е младо момиче, работи. Отиде на банкомата и взе пари да им плати. Накара ги майсторите даже да подпишат нещо, да си оставят телефоните. Те обясниха, че гаранция дават от една година и всичко с покрива е наред“, продължи историята си Радка.

Няколко дни по-късно тя събира хората от блока и им разказва за ремонта, като иска от тях всеки апартамент да отдели пари, за да върне тези на внучка си. Част от хората обаче се усъмняват в историята. Искат на домоуправителката договора и започват да звънят на телефоните на майсторите, но те са изключени. „Оказа се, че и комшии от другите блокове са били излъгани по същия начин. Повикахме истински майстори, които казаха, че керемидите са понаредени и залепени със силикон и нищо не е направено“, споделя още жената. От фирмата обяснили на баба Радка, че са ги търсили от десетки

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране