23.02.2016 | 10:24
Писмото с куршум до Борисов е PR акция
Не е имало по-голяма задкулисие от сегашното управление, твърди бившият премиер

Ако бях получил писмо с куршум, никой освен специалните служби нямаше да разбере, това е пиар акция. Тока бившият премиер Пламен Орешарски коментира изявлението на настоящия премиер Бойко Борисов от вчера.

Относно спрените от Борисов обществени поръчки той коментира, че не е ясно законни ли са или не са законни тези поръчки. „Не защитавам никакви фирми – въпросът е принципен. Трябва да следваме закона, ако той не е добър, да го променим”, каза Орешарски. Той допуска, че министър-председателят действа под натиск от Брюксел.

Той определи управлението на Бойко Борисов като волунтаризъм – събужда се, нещо не му харесва и го спира. Орешарски напомни, че за първи път докладът от Брюксел за България е много по-критичен от този за Румъния. Този доклад е за изминалата година, не е за предходен период, подчерта бившият премиер.

„КОЙ” беше литературна измислица. Днес виждаме далеч по-задкулисни действия спрямо който и да е било период назад. Дори спрямо първия кабинет „Борисов”. В моя мандат беше ясно как се взимат решения, имаше по-ясно разграничение между властите. Сега с тази четворна коалиция на публиката нищо не й е ясно”, обяви Пламен Орешарски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране