15.06.2024 | 14:43
Пияна съдийка буйства в полицейска управление, задържаха я
Случаят е от Варна със съдия от тамошния Административен съд

Задържана е съдийка от Административния съд във Варна, която е буйствала в нетрезво състояние във II районно полицейско управление в града. Случаят бе потвърден от Софийска градска прокуратура.

Според наличната информация, в петък вечерта съдийката е била уличена да кара в нетрезво състояние във Варна, а след това е буйствала в районното управление, в което е била задържана. Тя е била спряна за проверка, а дрегерът отчел 1,56 промила алкохол в кръвта ѝ. Жената е дала и кръвна проба, но по закон била задържана в районното, където се е държала непристойно.

Впоследствие Софийска градска прокуратура (СГП) “наблюдава досъдебно производство във връзка с инцидент с магистрат от Варна с оглед изясняване дали е извършено престъпление от общ характер. Образувано е досъдебно производство с първо действие по разследването, което се води от следовател в Отдел „Следствен“ на СГП. Разследването се осъществява под ръководството и надзора на СГП, тъй като случаят касае магистрат.

Разпитват се свидетели, извършват се и други действия по разследване, ще бъдат назначени и необходимите експертизи с цел установяване на фактическата обстановка и дали е налице извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране